Monday, May 25, 2009

JALAN-JALAN MALAM SEKITAR CHAU DOC

Selepas berada di rumah mak ngah,kami dibawa oleh pak ngah berjalan-jalan sekitar kampung pada malam tu...sewaktu dalam perjalanan kami singgah di sebuah rumah yang menjual pakaian.Pelbagai jenis pakaian dijual namun kami hanya berminat untuk membeli telekung bersulam sebagai ole-ole buat orang-orang tersayang di tanah air...mai pilih! mai pilih! mai pilih!...reti ker tu?...hehehe.akak tu sedang memperagakan telekung jualannya...beliau dan suami berniaga setelah berhijrah ke Pahang...pulang untuk mengambil bekalan dan akan berjualan di sana.setelah berpuas hati,tibalah masa untuk bayaran...sepasang cuma USD10 atau RM36 jer...aku beli empat pasang...selepas membeli telekung kami jalan lagi... Masjid Mu ba ro ki yah...rumah Allah ada di mana-mana... kopi Vietnam memang terkenal bagi penggemar kopi...jom... tong sampah penguin...bersemangat rasanya nak sumbat sampah banyak-banyak dalam mulut dia... setelah puas bersantai di tepian sungai tu,kami berjalan pulang ke hotel...esok masih banyak program yang akan bersambung...


ilalliqak...

8 comments:

daela said...

salam abg adie...murah jerkan telekung vietnam tu...kat sini dila beli yg sulam dari vietnam...hampir RM150 tau..sangat mahal..tp, x kisah pun..sbb klu baju boleh beli memahal..nape lak telekong x boleh kan????he.....

cae said...

amboi.. jalan2 cari makan lagi...


p/s rantai cari makan ler..
bukan kamera sendiri.. tp kamera org. chek cuma jd model aje.. hehehe..

adie-ishmael said...

daela=rm150...!!!? mahalnya kat malaysia ni...nasib baik orang lelaki solat tak payah pakai telekung!!!

cae=yes...jalan2 cari makan... model no...

arsaili said...

salam..wahhh bestnya jenjalan lagi...vietnam dengarnya memang murah textile dia ek..

Anonymous said...

niaga dalam rumah je kan.. ermm murah telekung nye...

peguin tu membuat ada idea unutk buat montage buang smaaph.. kenapa peguin.. sebb perut nya besar dan ia cute

lin

adie-ishmael said...

arsaili=memang murah...kalau nak berniaga pun boleh...beli bawa balik...

Lin=kita orang singgah...tak tahu pulak ada stok dalam rumah tu,so beli jer la...

Anonymous said...

assalamualaikum.. nk mintak address umah tu boleh? nak beli telekung utk mak n kakak2.. reply kat m_fadhlie83@yahoo.com eh.. thanks.

Nadhirah Ennaidi said...

Assalamualaikum Tuan. Saya Nadhirah pelajar dari UMP. Kami sedang dalam perancangan membuat projek untuk mengajar kanak2 di Vietnam. Bolehkah saya tahu bagaimana tuan dan team ke perkampungan chau doc ini? Dengan siapakah kami boleh berurusan jika mahu membuat projek?