Thursday, July 31, 2008

EKSPO RAKYAT

Bersempena Sambutan Jubli Emas Pemerintahan Tuanku Sultan Kedah,pelbagai acara diadakan bagi memeriahkan sambutan tersebut...salah satu daripadanya ialah Ekspo Rakyat yang diadakan di perkarangan Stadium Sultan Abdul Halim,Suka Menanti,Alor Star. Aku dan rakan2 sepejabat meluangkan masa ke situ semasa waktu rehat pejabat tempoh hari untuk mengambil tahu apa yang ada kat situ...

hmm...masa Umno dulu Motto Negeri ialah KEDAH GEMILANG, la ni di bawah PAS tukar kepada KEDAH SEJAHTERA pulak(huruf jawi warna hijau tu)...

time kami pi tu punya la panas...maklum la tengah2 rembang...orang tak ramai,petang baru ramai...aku dah pi sebelum ni lepas time kerja tapi manusia terlalu ramai,payah nak parking...tak jadi singgah...terus balik!
pintu masuk stadium tertutup...PINK COLOR lagi!!hehehe Antara gerai2 pameran yang ada di situ...

bila sampai kat gerai PDRM,aku tertarik ngan paparan dia orang...Elakkan diri dari menjadi mangsa ROGOL!!! Antara cadangan yang diberi ialah: 1)JANGAN BERPAKAIAN MENJOLOK MATA. 2)JANGAN BUAT AKSI SEKSI. 3)PAKAI PAKAIAN YANG SOPAN 4)SEPERTI DIA...!!!???hmm, apa komen korang? hehehe
anak buaya ni aku nampak kat gerai jual ikan hiasan..may be sebagai daya tarikan kot, aku pulak muatkan di sini bukan ada apa2 tujuan atau nak candek(kenakan) sesiapa!! hehehe
pameran ternakan kambing juga diadakan...Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman bercadang untuk menjadikan Kedah sebagai negeri pengeluar kambing terbesar di Malaysia... semua kaum di Malaysia makan daging kambing... Alhamdulillah, bagus sangat hasrat tu! Semoga berjaya...amin. Bukannya macam sebuah negeri tu, ada ker patut Menteri Besar dia nak jadikan negeri dia pengeluar BABI terbesar di Asia Tenggara...!!! BENGONG!!!!

wow!!!,kereta pun depa ada jual jugak ka kat ekspo ni??!!
budak-budak oooiii...kecik2 hampa naik motor nie,besaq2 jangan hampa dok galak merempit sudah la!!!

jalan punya jalan...perut pun minta diisi, kami singgah makan nasi dengan lauknya macam di bawah ni
ikan ketuka dan ikan temenung bakar...ada sambal dicurah atasnya...
kerang bakar...
masak cabai siput retak seribu...

9 comments:

kak ja said...

Salam Adie,
Tingin sgt nak komen pasai pakaian sopan 'mcm dia' tu, tp pikiaq2 skali lagi, tak pyh komenlah...

Sj nak tanya, adie ni pun As-Saadi ke?

adie-ishmael said...

kak ja=salam kak ja... hmm...awatnya kak ja? Saya bukan As Saadi cuma Al Qodahi jer...syukran jazilan! ahaks.

kak ja said...

Kja sj tanya je.. sbb kja ni on of the Saadis gak (sebelah ayah tp x penah attend gatherings or whatsoever.. cuma mengikuti perkembangan dr jauh..

Beruang Madu said...

aiyoooo mablesnya makanan dan pesta sekarang nih yer... bahagianya rakyat Kedah time nih... senang lah diorang... senang apa tu?? hehehehehe

PUTUBAMBU said...

er..pakaian sopan macam si dia..CT tu?

err.. tak terkata aku..!

creative betullah siapa yg buat baju tu.. hang pun beli ke?

adie-ishmael said...

BMadu=senang apa lagi,senang melantak la.haha
putu=depa silap la,sbnarnya macam putubambu la...tak beli pun,tunggu duit kebajikan dari kerajaan Pas kedah...hehehe

Anonymous said...

Pasai rogol nie kalau bertudung pun kena. Ala..mcm kes arwah suzaili tu (betul ke nama dia). Apa citer....So apa faktor penyebab?? surip

adie-ishmael said...

surip=hey...pompuan muslimah pakai tudung kerana takut kan Allah la,bukan takut kena rogol!!!!faktor penyebab adalah kerana tak dak Iman dan gagal mengawal kemaluan bila ianya terangsang...

isz_ismael said...

abg..i nak satu baju proud to be kedahan tuh??? nak tau..