Monday, January 19, 2009

Moga Allah Taala Musnahkan Theresa Kok


 • ‘Hadiah terburuk’ KDN kepada Kristian
  Jan 2, 09 7:44pm
  Tindakan Kementerian Dalam Negeri (KDN) menggantung penerbitan akhbar mingguan Kristian Herald edisi Bahasa Malaysia sebagai “hadiah terburuk” tahun ini kepada penganut agama itu, kata ahli parlimen Seputeh.
  “Tindakan KDN itu sangat tidak adil dan tidak munasabah kepada penganut Kristian yang hanya boleh membaca Bahasa Malaysia,” kata Teresa Kok.
  “Ramai penganut Kristian dapat memantapkan kepercayaan mereka melalui Bahasa Malaysia dan selama ini beribadat dengan bahasa kebangsaan.”
  Beliau, yang juga exco kerajaan Selangor, mengulas sikap kementerian itu baru-baru ini yang diambil sementara menunggu keputusan mahkamah berhubung pertikaian penggunaan kata ‘Allah’ dalam penerbitan itu dengan KDN.
  Mingguan itu – diedarkan di kalangan 850,000 penganut Katolik di Malaysia – hampir ditarik balik lesen penerbitannya tahun lalu kerana menggunakan nama “Allah” sebagai terjemahan perkataan “Tuhan”.
  Pihak berkuasa melarang perkataan “Allah” digunakan dengan alasan ia hanya boleh digunakan oleh orang Islam.
  Tarikh penggantungan tersebut yang berkuatkuasa kelmarin akan berakhir selepas mahkamah memutuskan sama ada akhbar tersebut boleh menggunakan “Allah” atau sebaliknya.
  Teresa menyifatkan tindakan KDN itu mendahului mahkamah yang belum diketahui keputusannya dengan pasti.
  “Penggantungan KDN itu sehingga mahkamah putuskan, yang tidak sesiapa tahu bila, ibarat meletakkan kereta kuda di depan haiwan itu, kerana kementerian telah merampas keputusan mahkamah itu!” tambahnya.
  Beliau berkata, kementerian menafikan hak bersuara dan mengeluarkan pendapat apabila mencampuri kandungan sebuah akhbar Kristian yang hanya dijual kebanyakannya kepada penganut Katolik, dan bukannya untuk edaran umum.
  Sehubungan itu, beliau menggesa menteri berkenaan Datuk Seri Syed Hamid Albar menyemak semula keputusan Unit Penerbitan dan Unit Kawalan Teks al-Quran yang disifatkannya melanggar perlembagaan negara dan menambahkan kebencian masyarakat Kristian terhadap kerajaan BN.


  PENDAPAT :
  1. KENAPA SUKA SANGAT SI MINAH INI MENYENTUH ISU AGAMA KITA INI ?
  2. KENAPA SUKA SANGAT DIA MENENTANG KEPUTUSAN JAKIM YANG SUDAH JELAS MENGELUARKAN PERATURAN BERKENAAN HAL INI ? detail sila klik sini
  3. KENAPA USAHA BERTERUSAH MEMOHON KALIMAH ALLAH DIBENARKAN DALAM TULISAN BAHASA MALAYSIA DIBUAT OLEH SI MINAH INI ?
  4. KENAPA DIBANGITKAN ISU BAHASA MALAYSIA UNTUK SEBARAN DAKWAH KRISTIAN SEDANGKAN BERAPA KERAT MELAYU MENGANUT AGAMA TERSEBUT?
  5. ADAKAH INI PERMULAAN MENUNTUT AGAR BIBLE DIBENARKAN EDARANNYA DALAM BAHASA MALAYSIA ?
  Lihat perenggan terakhir berita di atas :
  Sehubungan itu, beliau menggesa menteri berkenaan Datuk Seri Syed Hamid Albar menyemak semula keputusan Unit Penerbitan dan Unit Kawalan Teks al-Quran yang disifatkannya melanggar perlembagaan negara dan menambahkan kebencian masyarakat Kristian terhadap kerajaan BN.
  WALLAHU A’LA WA A’LAM
Terima Kasih Kepada Tuan Empunya Blog...http://ustazmoden.wordpress.com/...Jangan sokong pembangkang melulu!!!!!!

9 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam ABG ADIE,

Moga-moga Theresa Kok diberi hidayah dan nikmat iman /Islam oleh Allah s.w.t. Tak tau la apa nak jadi dgn Malaysia ni...org Muslim tak penah pun dok kacau hal-hal agama lain...TAPI org agama2 lain selalu saja kacau hal-hal berkaitan agama Islam dan hal-ehwal Muslim. Kita tak halau depa berambus dari Tanah Melayu ni pun dah kira cukup baik dah kan...?! ALLAHU AKHBAR...!!!!

Cae said...

Awat TK ni terlalu bebas!

Anonymous said...

Pelik kan...biasa cina ke india kristian depa bukan nk ambik tau pasal pasal melayu. Respek pun dak. Bahasa melayu pun pelat2 nak mampos.
tup tup suruh terjemah lord dgn Allah. Ahaks...rahsia hampa nak dakwah pd org islam dah terbongkar......surip

Anonymous said...

tuan hamba yg d muliakan..aku juga insan sederhana juga..tapi aku nak ingatkan tuan hamba jgn cepat melatah mendoakan keburukan pada hamba Allah wlpun dia now masih bukan islam..jgn sangka kita ni islam hingga mati pun islam dan jgn kita fikir org kafir itu mati terus kafir..ingat la bahawa Allah itu lebih maha mengetahui dari apa yg kita tak tahu..kdg2 yg islam pun mati dlm kesesatan dan di murkai Allah..tapi kdg2 Allah memilih yg kafir tu mati dlm islam..maaf ya..klu sy menyinggung perasaan tuan hamba insan sederhana..berfikir la cara org yg matang..bertaubat la pada Allah..moga Allah memilih kita mati dlm iman..kita perlu selidik kebenaran dahulu sebelum membuat komen pada seseorang lebih2 lagi pemimpin yg beriman..kerana yg memusnahkan islam adalah d kalangan (org bertopeng islam) sendiri.. ingat la org yg baik selalu d hina dan d keji tetapi org yg jahat penipu pembohong selalu kena puji kerana kebodohan kita..walhal kita d beri otak yg sempurna mata telinga yg baik oleh Allah..renungkan lah fikirkan lah wahai insan yg sederhana..moga kamu d golong insan yg sempurna..Aaminnn..

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Pharmacy evista 50mg zofran Discount kytril World delivery lotensin Drug nizoral Canadian benemid

Anonymous said...

The emergence of little huge absolutely corporate, almost national, and international marketing chains and companies[url=http://www.freshgreens.info].[/url]

Anonymous said...

Ceaseless heyday, a construction wedge turned up to start edifice a billet on the strip lot.

The [url=http://daclac.000space.com/dan.html]737008[/url] 398654 [url=http://poa7.000space.com/yfd.html]567194[/url] 770752 [url=http://poa7.000space.com/ysd.html]236570[/url] inconsequential sow's 5-year-old daughter definitely took an attracted aside conduct of in all the

purposefulness growing on next door and done in much of each period observing the workers.