Wednesday, February 18, 2009

SANTAI DI HUJUNG MINGGU(PART 1)

Kehidupan di Langkawi ni akan terasa bosan dan hambar andainya kita tidak cuba aturkan aktiviti yang menarik.Sewaktu mula-mula datang ke sini dulu,aku telah menanam azam dan tekad untuk menjelajah segenap inci pulau ni...alhamdulillah,setakat ni banyak ler juga tempat yang telah aku explore.Namun sebenarnya masih banyak perkara yang menanti untuk aku lalui dan explore di Langkawi ni...Baru-baru ni aku dan kawan-kawan berkesempatan pergi beristirehat di Pantai Pasir Tengkorak yang terletak di utara Langkawi...Jom layan...
dah dekat nak sampai no...dah sampai pun... berdekatan pantai ada juga hutan lipur... pantai ni cantik dan airnya sangat jernih...rasa-rasanya paling jernih kat Langkawi kot... sewaktu kami datang ke sini airnya sedang surut tapi tetap best... berbaring atas pasir pantai sambil dipuput bayu laut...ralit dibuatnya...
bekal yang aku bawa...gulai ayam kampung perangat... untuk dicicah dengan roti...hmm...sedapnya...terima kasih kepada Tuan Imam Masjid Kg Gelam,Kedawang kerana bermurah hati menapau gulai tersebut sewaktu aku menziarahinya...bila perut kenyang...apalagi...zzzzzz...gendang gendut pokok sena,kenyang perut aku lena...hehehe.kawan-kawan aku dok mandi-manda...aku malas.
sebelum bertolak balik sempat snap beberapa keping gambar dulu...saudara Ishan Qureshi(rakan blogger aku) dah janji nak hantar kepada majalah mangga versi Bollywood kat Mumbai,kalau tak silap aku majalah tu nama Filmfare kot...ketua editor majalah tu abang ipar dia...
now,aku dah tahu kenapa yoga tu haram dan keji di sisi Islam...hehehe.

15 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam ABG ADIE,

Jgn risau, semua pic abg tu ISH dah bagi kat abg ipar ISH, editor Filmfare. Tapi tak tau la dia nak pilih pic yg mana satu...katanya dia konpius sbb semua pic tu very very the manthoppp! Camne ni kalau terpilih jadi HERO BOLLYWOOD TERSENSASI nanti, mau ka?

Psstt, yoga diharamkan sbb pengamal2 yoga sblm sumenya hampagas, tak mcm abg. Kalau la depa tu semanthopp n segigih abg dlm mempraktikkan yoga itu, konpom yoga takkan diharamkan. Jadi apa pandangan Pak Sheikh sbg yg arif berkenaan hukum-hakam agama ni? Boleh Pak Sheikh jelaskan dgn lebih lanjut?

Wassalam.

Casper a.k.a wifee en.atan said...

wahh adie dah sampai hang ke situ yer....

mmg sempoi piknik kat situ tapi yg tak tahan kera tu la tak leh nak tinggai apa..depa mai terpaaa

PUTUBAMBU said...

kah..kah..!!

tak tahan tgk gambor yg last tu..

DarcyDiaries said...

heheh

Ambik gambar tuh hati2 skit...kena "cover" apa yg patut...;-)

adie-ishmael said...

ishan=tolong kejan abang ipar tu suruh dia cepat2 siarkan...hehehe.

casper=sebenarnya aku dah 3(tiga) kali pi ke situ...kera2 tu tak berani hampiri aku...may be muka aku ganaz gila kot...

putu=saja jer...hehehe

darcydiaries=hmm...dah tak dapat nak cover...dah penat serot ke dalam...hehehe

N.M.Ibrahim said...

ya ampun, terkejut tengok gambar last tu...dah elok2 posing gaya-gaya james bond kat atas tu, tup-tup gaya ni lah pulak..keh!khe!

Ishan_Qureshi said...

Salam ABG ADIE,

Dah kejan dah...sampai tak terkejan la. Skrg ni kiu pjg sgt...depa lebih utamakan warga depa dulu. Walaupun muka abg ada iras2 org sana, tp memandangkn abg guna MYKAD dan bukannya I-CARD...jadi abg tepaksa la tunggu lama skit utk tgok gambaq2 abg sbg duta Langkawi masuk majalah FILMFARE tu. Sabaq naa...kan abg penah habaq yg sabaq tu sebahagian drpd imannnnn;-)

ras-adieza said...

salam singgah, tumpang lalu melalui blog kak ja. Ustaz Ya itu ku kenal sangat...

nazzman ibrahim said...

ya Allah awak ni dah buang tabiat ka!!!!!!!

yazrie said...

erk??? *terkedu sat

Anonymous said...

salam adie,

hahaha..kelakarlah pic kamu yang last.. bole tahan jugak sense of humor kamu.. tapi rasa saya... saya ingin berkenalan dengan jurufoto yg amik pic kamu itu..

saya nampak dia ada bakat untuk jadi profesional photographer...cukup nilai seni dan estetiknya... saya ada kenal dgn beberapa photographer yg pro, so incase kawan kamu nak belajar ilmu2 fotografi... dibolehkan aja...

ISH - tak lama lagi kawan kita akan jadi front cover majalah bollywood lah ye... nak amik autograph awal2 lah...

tak sabar menunggu PART III

IK a.k.a Chenta_Agung

adie-ishmael said...

n.m ibrahim=saja jer nak malukan diri sendiri...hehehe.

ishan=cepat lar...

ras-adieza=salam...kirim salam kat dia kalu jumpa...

nazz=hehehe...

yazz=hang jangan la dok terkedu...

IK=nanti kenalkan dengan kawan2 u yang photographer tu...nak belajar gak...

Anonymous said...

salam adie,

bole aja, nanti saya ke langkawi ketemu sama kamu berdua ya... belajar teknik foto.. saya pun masih belajar, cuma kadang2 masa begitu mencemburui...

saya masih tercari-cari kuih telur labah.. belum jumpa..



IK

adie-ishmael said...

IK=semalam saya dah jumpa kuih telur labah...nanti saya tunjuk dalam blog...hehehe.

Anonymous said...

salam adie,

ya ampun. kamu sudah ketemu sama kuih itu.. tak sabar mau saya lihat. kalau diizin.. bole rasa sekali.

kamu bilang jumpa di pasar malam? di mana ya?

IK