Wednesday, October 8, 2008

BAYDAK HADIAH DAN BUKAK POSA

Selepas lepak di Taman Perbandaran Pulau Pinang tu,kami terus ke Gurney Hotel untuk beristirehat...Dalam bilik 1301 di hotel ni,upacara membaydak(mengagihkan) souvenir dan hadiah berlangsung...hehehe!
hadiah untuk aku...kemeja ZARA...dan T-shirt Hard Rock Cafe... tambah satu lagi koleksi aku...dan tali leher Mark&Spencer untuk aku... dan perfume untuk aku...hehehe duit pounds dan euro...Awie, duit2 ni tak nak baydakkan juga ker???wah wah wah...sakan hang no!!!hadiah untuk kanak2 pun ada...syoknya santai2 sambil agih-agihkan hadiah...

Selepas mengagih-agihkan hadiah,aku keluar jalan2 ke Teluk Bahang sementara menunggu waktu berbuka...yg lain2 kebanyakannya tidur...jom kita lihat keindahan ciptaan Allah Taala...
Aktiviti terakhir kami kat Penang pada hari itu ialah majlis berbuka puasa dan sambutan harijadi adik ipar aku di gerai makan depan Dorset Hotel(dulu Sheraton Hotel)...gerai catok ja,kepunyaan orang dari Pattani, Su Ai Kenari nama gerai tu... walaupun gerai catok ja,tapi sedap dan ramai orang...nak cari parking pun susah sbb banyak sgt keta...
siakap stim yg merecik itu...sedap sangat.birthday boy!!!habis licinnnnn....


ilalliqak...

17 comments:

nazzman ibrahim said...

i paling tak suka bau perfume 212 tu,busuk n menyesakan nafas bila i bau

PUTUBAMBU said...

ish..ish..bestnya menu2 tu..
terliuq dah ni..

Ishan_Qureshi said...

Salam namaste Adie bhaiyya,

Yaadein..voh din bohot-bohot khushia hai, maine nahi bulungga! Psstt..tere yaad ati hai:-) Apna khayala rakhna!

Khuda hafiz...wassalam

Aleeza Zaily said...

nak kena pi Taman Negara Penang tuh, tak penah jumpa pun, baru kot?

cae said...

Adie, tarik napas pjg2 na bila nak pakai bj hard rock tuh.. kang tak muat pulok...

yg lain2 chek takmau.. chek mau duit tu jer.. bg ler barang sekeping dua... kayo kojap pokcik..

mOhD^.^rAz said...

banyaknye hadiah :)
duit EURO tue..
hulur cni skeping :)

DarcyDiaries said...

Wow...banyak GBP Notes and Euro, kaya tuh!

Errmm...bilalaa nak gi London plak

Asmadi said...

emmmm ..pokcik nak yg baju zara tu dengan duit euro barang sekeping dua...eeh yg lain tak nak dah :)

adie-ishmael said...

nazz=u selalu beli yg tepi jalan punya,tak ori,harga sebotol rm10 jer...macam mana nak wangi...tentu la busyukkkk!!!!hehehe

putu=nnt kita pi makan kat situ ek...

ishan=musy a'riff... ma za tikallam?!

aleeza zaily=jom kita pi...nak pi bagi tau,k.

cae=hahaha...kan,muat ke tak...i pakai jer...cae,u lambat bg tau...duit tu dah habis bg kat budak2 mai raya umah itu hari...

mohd raz=duit tu dah habis...baca komen i kat cae...

darcydiaries=kalo nak pi London,bg tau,nak tumpang pi sama...

adie-ishmael said...

asmadi=amboi...mata duitan!! hahaha... asmadi,abang gurau jer tau...jangan marah!!!!

yazrie said...

nak duit pound sterling dengan euro tu bley tak??
*Aiyoo..LICIIIIINNNN

Shah said...

Rindu lak kat Penang bila nengok gambar2 ko kat sana...

Aleeza Zaily said...

ekceli u ni based kat Penang ke Langkawi? We all mmg ada plan nak gi Penang/Taiping/KK soon. 4 of us, including CAE

adie-ishmael said...

yazz=dah habis duit2 tu kasi kat bebudak datang raya kat umah...

shah=amik la cuti...pulang la bersantai kat penang...

aleeza zaily=umah dan opis kat Langkawi la...umah mak ayah dan umah aku sendiri kat sg ptani...penang tu bergambar masa pi amik adik kat airport....mai la langkawi...bukan nyer jauh sangat!!!!

Aleeza Zaily said...

Owh Langkawi.. how come lansung takde catatan perjalanan di Langkawi, I used to stay kat langkawi for 3 years, banyak le jugak meninggalkan kenangan pahit manis (pahit yg lebih) umah kat Kuah, keje kat Teluk Ewa. Nko dok mana? sah sah kat town nih

adie-ishmael said...

aleeza zaily=dok kat kuah...kcs apartment...bila nak berkunjung ke penang tu??

Aleeza Zaily said...

Penang, kalau ikut plan 28 Nov - 1 Dec