Wednesday, October 22, 2008

AWANA PORTO MALAI

Pagi tadi telah diadakan Persidangan Bagi Sistem Perakaunan Berkomputer Standard Kerajaan Negeri (SPEKS) di Awana Porto Malai,Tanjung Malai,Langkawi.Aku telah menghadiri majlis perasmian persidangan tersebut sebagai tetamu jemputan.Awana Porto Malai ni adalah merupakan hotel yg dibina di tepi laut yg sangat cantik pemandangannya lagi mententeramkan jiwa.Pengurusannya adalah sama dengan Awana Kijal di Trengganu tu...Selain Pantai Tg. Rhu,Awana Porto Malai ni adalah antara tempat kesukaan aku untuk mencari kedamaian dan ketenangan hati serta perasaan...jom layan!
bangunan pentadbiran dan pengurusan hotel ni...laluan masuk...lobi hotel... bilik-bilik penginapan di bahagian atas...kalau dapat santai kat balkoni tu kan best...syoknya kalau dapat bermalas-malasan atas kerusi menyuloq tu!!!
sambil lihat dan perhatikan laut dan pulau-pulau...hmmmm...damainya!kemudahan untuk rekreasi juga turut disediakan...lain-lain kemudahan dan perkhidmatan yg tersedia...mini marina pun ada di sini...
nak balik Taman Kelisa Ria,Sungai Petani berapa km yer????

26 comments:

nazzman ibrahim said...

mcm tak best jerrr huhuhu

Ishan_Qureshi said...
This comment has been removed by the author.
Ishan_Qureshi said...

Salam Abg Adie,

Macam penah tengok je gambaq2 ni! Penah masuk dalam majalah tavelogue mana2 ka gambaq2 tu? Ermm, saya baru je pi Awana Porto Malai tu weekend baru2 ni..memang cantik sgt tempat dia. Kira berbaloi la bayaq mahai2 utk stay kat situ. Psstt...lagi berbaloi kalau stay kat rumah Abg Adie TAPI masa nak makan/mandi laut/pancing ikan/bla bla bla baru pi Awana Porto malai tu...jimat sikit ongkosnya..hehe!!

Psstt...abg ni boleh mintak royalti dari Kerajaan Negeri Kedah la sebab dah bertindak sbg DUTA/MASKOT PELANCONGAN PULAU LANGKAWI...hehe! Takkan abg nak promote Langkawi free2 camtu je kannn..rugi tau! Sure Kerajaan Kedah sanggup bayaq nyer, abg kan org kuat Sultan Kedah:-)

kak ja said...

Adie, Tmn Kelisa Ria dr umah kja dlm 10 mins drive..(Itu Alex Yoong punya speed..) Dari Langkawi, it's just a phone call away!!

adie-ishmael said...

nazz= nnt datang Langkawi kita tak yah ler mai tempat ni...pi tempat lain jer.

ishan=tak perlulah nak minta royalti agai...buat untuk kepuasan hati sendiri jer...suka2 jer...santai2 jer...sambil kongsi pengalaman dengan pembaca sekalian!

kakja=yezz kakja...btul la macam kakja cakap tu...hehehe.

nazzman ibrahim said...

ehhh apasal plak????tak kira i nak juga datang tempat ni hahaha..

sabtu pagi or petang i bertolak apa apa i sms dulu nanti

Asmadi said...

alala bestnyaa leh santai sana..

tak aci pokcik nak join nazz gak ..mana leh nazz aje bersantai gumbira di sana haha!

PUTUBAMBU said...

last aku gi langkawi 4 tahun dulu.. aku duduk kat Aseania Resort.. tak jauh gak le ngan Awana Porto Malai..

N.M.Ibrahim said...

cantiknya kat awana ni..ala-ala porto malai betullah..bilalah boleh ke langkawi lagi ni..bilalah org kedah nak hantaq kad merah ni..bolehlah sambil2 tu tu langkawi

Aleeza Zaily said...

Awana Porto Malai ni slack takde beach jer... lelain tu ok la.. Dulu ada movie kat situ, ada lagi ker?

kak ja said...

Nazz nak pi Langkawi? Kena bawak balik minyak gamat lima enam tong, kita buat bisnes.. Modal Nazz, untung kita 50-50... hahaha..

adie-ishmael said...

asmadi=plan la...amik cuti...dtg langkawi ni..asyik kerja jer...

putu=datang la...duduk la kat Best Star Resort...tepi sgt ngan pantai chenang...director dia aku kenal...bendahari masjid Kariah Chandek Kura. Kalo nak jimat,umah aku jer...hehehe

aleeza zaily=yup..btul. movie tu tak perasan ada ker tak lagi...tp yg pasti banana club tu dah tak der...

n.m.ibrahim="cantiknya kat awana ni..ala-ala porto malai betullah"..tak paham ayat ni...kan ni memang dah kat awana porto malai...kenapa ala-ala pulak.hehehe. hmmm...pasai kad merah tu,minta maaf...hati ini hanya untuk arwah isteri seumur hidupku,tiada siapa dapat menjadi pengganti...(buat masa ni la...hehehe)

kakja=hmm...bzness pekasam itu ari pun tak untung...ni nak bzness minyak gamat pulak no...dahagi sungguh kakja dan nazz ni!!!

Zuer said...

damainya langkawi...best lah abg adie dapat duduk sana!!

N.M.Ibrahim said...

sorry adie..i maksudkan porto rica...cantik bebenor..

sorry juga about your wife..sekarang ni, susah nak jumpa org lelaki yg tak kahwin lain bila isteri dah tiada..mungkin jodoh u di alam sana pulak dgn dia kan..tapi kalau makan nasi minyak sekali lagi, jemput2 lah kita ye

adie-ishmael said...

zuer=yup...betul Zuer...damai sgt...sesuai ngan umur abng yg dah lanjut ni...perlu lebih banyak ketenangan dan kedamaian...ehehehe!

nazzman ibrahim said...

hahahaha ketawa besar aku pagi ni sambil jeling ISHAN dan adie

Ishan_Qureshi said...

SALAM NAZZMAN...

Uish...mak aii, ganaszznye nak gelak! Tak baik tau gelak ganasszz-ganasszz mcm tu ketika Abg Adie masih lagi bersedih dgn kehilangan wife dia tu. Cubala simpati skit kat abg kita yg sorang tu...huhuhu;-)

Asmadi said...

tak leh jadi ni cam ni ..

semua org bergumbira pokcik aje kat sini sakit2 bekerja..

abg adie tunggu kedatangan pokcik ek haah....
lpskan tension nak terjun dalam laut tu ...

maaflaaa...!!

adie-ishmael said...

asmadi=bila lagi nak sampai ni...dok tunggu tak nampak2 batang hidung lagi ni...kapal terbang terlajak ke Phuket ker???

yazrie said...

macam kenal je tempt tu...hehehhee

adie-ishmael said...

yaz=ada sesuatu kat situ la kann???

Catz said...

hem..nice place....
kalau ke langkawi rasa nak duk sini...

adie-ishmael said...

Yup...kalau mai Langkawi sila ler ke situ...kalau catz lelaki aku akan ajak tinggal kat umah aku jer

shazali said...

abg adie, again....x keluar muka pun dalam gambar2 tu. Busy sakan amik gambar je, tuannya mana? hahaha..

adie-ishmael said...

shazali=tu la...jalan sorang2 macam tu la jadinya...nak suruh orang tolong amikkan macam segan jer

Anonymous said...

Are you interested to join the blog contest since you have written about your holidays with Awana Hotels and Resorts? Check out for more information at http://www.awana.com.my/en/blogcontest/index.htm