Monday, October 13, 2008

برسام كلوارك دهاري راي عيد الفطر

Sekali lagi pada tahun ni aku dapat berhari raya bersama keluarga tercinta...alhamdulillah! Ramai gak mereka yg tak berpeluang merasai nikmat ini kerana pelbagai sebab musabbab yang tertentu... jom lihat sambutan aku bersama keluarga dengan penuh kesederhanaan itu...
La!Pak Long dah balik dari solat sunat idulfitri, chek tak habis vacum carpet tu lagi ka???!!!hmm...comey dah aih!!!ni sekoq lagi...baru kalot nak mandi...huhuhu...ciannya dia...sakit perut dan muntah-muntah...sampai lali cam tu!beraya ngan Tok aku..."tok,chek minta ampun minta maaf banyak-banyak na!!!aku tinggal ngan Tok aku ni dari kecik sampailah aku masuk tingkatan satu di sebuah sekolah berasrama di Penang.Kemudian aku tinggal di Selangor, Kelantan dan Kuala Lumpur...akhirnya aku dapat kerja dan kembali ke Kedah Darul Aman ni...pastu...beraya ngan ayah aku pulapastu...beraya ngan mak aku lak!awie...Firdaus...firdaus...firdaus lagi...
aku la nie...sapa lagi.kami sekeluarga...adik lelaki aku yang kelima tidak dapat balik dari KL lagi,hari raya kedua baru leh balik...
Farah Diana Anuar(Farah AF2)pun ada... Farah ni adalah sepupu aku(ayah dia ialah adik mak aku).Farah bersama mak dan ayahnya...
makan time!!!!ketupat palas...cara balutan ketupat palas ni ada dua jenis...cara balutan di Kedah dipanggil ketupat palas jantan... cara balutan di pantai timur dipanggil ketupat palas betina!!!cuba korang lihat kat blog rakan2 blogger dari pantai timur untuk lihat perbezaannya...hehehe.
sedapnya lemang...tak sah raya tanpa lemang...rendang daging masakan mak aku yg lazat itu...hey,dah nak habis...minta tambah lagi,nak cicah ngan ketupat dan lemang!!!

20 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam Abg Adie,

Wow, bestnya abg dpt beraya bersama-sama keluarga tercinta. Mesti meriah kan! Abg mmg bertuah krn mempunyai keluarga di sekeliling pinggang. Mmm, saya ni entah bila la dpt beraya bersama2 keluarga di Bharat..tahun ni dah masuk tahun ketiga saya beraya sendirian di Malaya...huhuhu:-( Anyway, Eid mubarak...badhaaii badhaaii! Mera duaa hai aap hamesha-hamesha khushia. Apna khayala rakhna.

Wassalam:-)

Aleeza Zaily said...

Wah... ramai jugak.. siap ada artis bagai... awat Firdaus tu mcm lom mandi jer, tapi cara dia salam sua pipi je mmg cute..

Asmadi said...

eheh ..cam tu ek ketupat palas jantan dan ketupat palas betina heeh lain beza cara ikatannyaa heheh...pelik tapi benar ...

syukur kan kita masih ada kesempatan beraya bersama keluarga..meriah dan seronok sgt time dengan family ni

Zuer said...

manja nya firdaus tuh !!!

nazzman ibrahim said...

kannnnnnn zuer hahaha

adie-ishmael said...

ishan=keluarga adalah segala2nya buat kita...ingat...Eid Mubarak!Mera duaa hai aap salamat rahe hai aur sau saal jiyo...!!!

aleeza zaily=firdaus macam lom mandi...???hmm, bebudak skarang bukan suka kemas2,depa takut kawan2ejek n cakap mat skema...hehehe

asmadi=nanti abang nak suruh mak buat ketupat palas ikatan pondan lak untuk jamu pokcik makan...alamak,berahi ker nanti nak makan???

zuer=anak bongsu...macam tu la...nasib baik abang anak sulung,kalu tak,tentu lebih manja dari si Firdaus tu...ahakz!!!

nazz=betui tak nazz???hehehe

Ishan_Qureshi said...

Salam Abg Adie,

Pssstt...wow, terernya abg cakap Hindi/Urdu! Dahsat noo abg ni...Melayu boleh, Arab boleh..Hindi/Urdu pun boleh..! Saya mmg tabik spring 100000000x kat abg...abg mmg dahsat:-)

adie-ishmael said...

ishan=see my hairy leg lar...hehehe

Ishan_Qureshi said...

Arre ADIE bhaiyya,

How do i know that u've a pair of hairy legs...main nahi dekh sakta ( saya tak penah tengok )! Cubala tunjuk, baru saya tau..hahaha!!!

PUTUBAMBU said...

byk aku nak komen ni...

1) comelnya anak2 buah hang..
2) hensemnya firdaus..
3) hensemnya hang ngan baju hijau tu..
4) comelnya farah..
5) sihat lagi ye tok hang? nampak gagah jek..
6) sedapnya ketupat palas tu..

abih dah..

Catz said...

wah..meriah...meriah sungguh..
hensem-hensem..comel-comel..lawa-lawa..
cutenya farah..oh...sepupu ke..kem salam farah..
oh ketupat palas...nakkk

DarcyDiaries said...

Boss,

Saya still can't figure out apa beza ketupat palas jantan & betina. Cheq pakai makan je especially ketupat palas sambal daging!

Oh...Farah tuh sepupu awak eh...very cute! ;-)

cae said...

Adie hang sembang bahasa apa ngan si ishan_qureshi? hindi kah?

apa2 pun Selamat Hari Raya buat Adie dan keluarga.. walau pun xpenah mengenali mereka...

adie-ishmael said...

putu=kau buat aku tersenyum simpul malu...(smbil tutup muka ngan dua tapak tangan...)nenek tak berapa sihat...dah 87 tahun. tlg doakan untuk kesihatan dia ya...

catz=kau tgk dalam reramai tu siapakah yg paling hensem...?

darcydiaries=kena buat kajian perbandingan tu...baru leh tau.

cae=Selamat Hari Raya gak buat u...smoga murah rezeki dan lebih sihat di tahun mendatang ni...amin!

PUTUBAMBU said...

ape nak malu pulak? pujian ikhlas tau...

shazali said...

tu dia....merelit (kilat) habis baju hijau tu...stylo stylo!

rasanya still tak terlewat utk ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin!

p/s: ISHANNNNNN, mesej "hairy legs" ko mmg sengal btol, bikin gelak kuat free dlm ofis ni ha..

shazali said...

tu dia....merelit (kilat) habis baju hijau tu...stylo stylo!

rasanya still tak terlewat utk ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin!

p/s: ISHANNNNNN, mesej "hairy legs" ko mmg sengal btol, bikin gelak kuat free dlm ofis ni ha..

Ishan_Qureshi said...

Salam SHAH SHAZALI,

Ala, macam ko tak kenal aku...seorang jejaka yg sengal, lemau, limau...semua la, kecuali mangkuk hayyun..hehe. Psstt, aku jadi sengal camni pun gara2 ko & geng2 kite yg lain (yakni JOHNs & JANEs of the Sidang D) yg sejak azalinya sengal lagi lemau, telah menyengalkan & melemaukan diriku ini. Tapi walau sesengal & selemau mana pun kite, yg penting kite tetap enjoy..betoi dak Abg Adie:-)

Psstt SHAH SHAZALI,
Oh my God, i miss those sweet days while we were in Kiara Hill High School...everybody was so crazy & cute n i know u & our ex-schoolmates still maintain crazy & cute, iya kan?! Entah bila la kita dpt buat gathering besar-besaran! Ermm, dengar cite Pengetua sekolah kita dah lama pencen, betul ke ek?!

Wassalam:-)

adie-ishmael said...

shazali=merelit merelap ka?? tu diah...masa beli kain ritu tak perasan la...hehehe!

yazrie said...

wahhhhhhhhhhhhh..ada celebrity!!!!!