Monday, October 6, 2008

SELAMAT PULANG MAWIE

Pada Ahad 28 September lepas,aku bersama-sama keluarga telah ke Penang Airport untuk menyambut kepulangan adik lelaki aku yang telah tamat pengajian masternya dalam bidang Hotel Management kat University of Surrey,UK.Jom kita lihat aksi-aksi kami sepanjang hari tersebut di Penang...mak aku,adik aku dan anak dia Fiona Daniela menunggu ketibaan Mohd Noor Ismawie@Awie@Mawie... keluarga aku menanti dengan penuh kesabaran...tu adik pompuan aku yg kedua.adik bongsu kesayangan aku,Firdaus bersama anak saudara aku Syamil Elham...adik pompuan aku yg ketiga bersama anaknya,Abrisam Abbasi.
adik aku dan anak2nya...aku dan mak aku...
tu dia...setelah jenuh menunggu,orang yg dinanti telah muncul...hmm...sehat macam dolu2 jugak!!hehehe...dari kami sekeluarga untuk Awie.Tahniah kerana cemerlang dapat top 3 di UK sana tu!We r so proud of you! Wah,skeeping London la plak!hehehe.Syukur pada Allah Taala dan Terima Kasih pada Kerajaan Malaysia(yg sering dituduh jahat oleh pembangkang itu)kerana telah sponsor pengajian Mawie.Kalau nak harap duit kami sekeluarga sendiri,jangan kata ke UK,nak belajar di UKM pun tak mampu.Hehehe.Awie bersama keluarga adik pompuan kedua aku dan suaminya En Suhaimi Shaharin.Awie bersama keluarga adik pompuan ketiga aku dan suaminya En Saiful Nadzri Ahmad.Awie bersama keluarga besar kami...tiada dalam gambar ialah ayah aku kerana terpaksa menjaga nenek yg uzur di rumah dan seorang lagi adik lelaki aku yg hanya dapat pulang dari KL pada hariraya kedua nanti jer...

Selepas di airport,kami menuju pula ke Taman Perbandaran,Pulau Pinang...tidak jauh dari Penang Botanical Garden tu...Actly,kami dah tempah bilik kat Gurney Hotel untuk rehat2 sementara menunggu waktu berbuka puasa di Penang,tapi oleh kerana masa untuk check in belum dibenarkan,maka kami pi lepak di taman tu dulu....jom lihat apa yg kami buat kat taman tu...aku la nie...sapa lagi...teruja semacam jer nak pi taman ni...tu dia...syoknya santai-santaian dibulan puasa yg mulia katernyer!!!!aksi-aksi terlampau aku...
Ish!!!Firdaus pun nak tiru aksi melampau aku tu ker...remaja tak sesuai la...orang dewasa macam aku sesuai dan patut la...hehehe!
Selepas berehat-rehat di Taman Perbandaran,kami pun bergerak ke Gurney Hotel untuk beristirehat sementara menunggu waktu berbuka tiba...bersambung cerita dalam N3 berikutnya!!!

ilalliqak...

15 comments:

nazzman ibrahim said...

kannnnnnnnnn selamat pulang awie ops masa jumpa raya tak mau ucap kat dalam ni baru nak ucap hahaha merE'la sungguh

Catz said...

tentu raya ni lebih meriah ye dgn kepulangan adinda terchenta ye dak..
erk..awie ke mawie nih...mawie ek.. hem..ni barulah mawi yg WORLD ye dok...lulus cemerlang dgn kaler terbang-terbang...kan..memang WORLD lahhh..hiks.
ehm.
encik ismardi ni asyik describe "ni adik aku dgn anak dia..."..ni kakak aku dgn anak dia." ni adik aku dgn anak sedara.."ni adik aku dgn anak-anak dia.."..
soalan saya ialah:

mana ayat " ini anak-anak saya yg comel mcm bapaknya.."
opsss...hahahha..soklan cepu emas..ko jgn baling aku dgn selipar tau..ahahhahahah
miowwwwwwwww..

PUTUBAMBU said...

cam anak mami semuanya..!!

aku setuju ngan soalan catz tang bawah tu..hehhe..

ape lagi adie...??!

Asmadi said...

best tu adik yg lama di nanti pulang beraya akhirnyaaa..

pokcik setuju dengan catz dan kak putu ..

abg adie ..tuuuu bila nak sebut ni anak2 abg yg comel lote hehe!

pokcik tunggu ya !

Ishan_Qureshi said...

Salam Abg Adie,

Wow..nampak hepi sungguh noo sambut adik balik dari obersi. Abg bila lak nak terbang ke obersi? Kalau rasa nak terbang ke Dilli (New Delhi) bagitau la ye..saya jemput semua org Dilli mai sambut abg kat airport. Rumah parents saya tak jauh dari airport, so senang nak jemput sapa2 yg dtg ke Dilli. Psstt..muka abg pun ala2 muka org Dilli, konpom tak sesat nye walaupun jalan sorang2 kat sini:-)

Wassalam...!!!

cae said...

Welcome Home Mawie.... Selamat Hari Raya to Adi n Family. Maaf Zahir Batin

p/s kim slm Mawie yek..

Zuer said...

ermm pas abik adik kat aiport...ada masa tu g ambik gambor kat taman...!!!

yazrie said...

Tudiahh..Pose2 tonggek...Hahahahah

adie-ishmael said...

nazz=nazz dan sifat merE'lanya memang tak dapat dipisahkan...matilah kutukan maut!

catz=adik aku tu panggilan kat umah,Awie tp kawan2 dia panggil Mawie...hehehe.
Anak? Nak kena cari mak anak dulu baru leh dapat anak..malangnya sebanyak2 pompuan dalam dunia ni,tak der seorang pun yg minat kat aku...sedey!wuf wuf wuf...itu bunyi hanjeng!hahaha!

putu=ya ka mcm anak mami? nasib baik ayah aku melayu...kalu tak, anak mamak la pulak kami ni kannn!!!putu,kau pun anak mamu gak ker...ada iras2 ler...mata anak kau tu...membuat aku tertanya2.maaf ya...gurau...
putu,ko baca banyak2 kali apa yg aku komen kat catz tu ek...

asmadi=abang tak nak anak la,nanti orang tak kata abang comey lote lagi...depa asyik puji anak abang jer...haruz abang jeles!!!hanjeng sangat ayat tuh!hahaha.

ishan=nanti abang pi India abang nak tumpang umah ur parents!!! boley?hehehe...mera nam Joker!! hehehe.

Cae=Selamat Hari Raya Cae!!! insya Allah...salam u i akan sampaikan. Awie punya no phn dah ilang ek?? hehehe

zuer=ada...kalu bab santai2an dan malas2an,sentiasa ada...kalu suruh kerja...hmmmmm.hehehe

yazz=hahaha! blajar kat Yazz la...dah lupa ker???

PUTUBAMBU said...

adie, tok sebelah mak aku.. org melaka..tapi nenek pulak org Perak..ada darah2 india sikit.. tu pasal le turun2 sikit kat kami ni..

tapi yg herannya.. mak aku..ngan abg dia..putih..adik-beradik dia yg lain pulak.. gelap..

tang kami adik-beradik..kakak sulong aku sorang jek yg putih...yg 3 org lagi mmg gelap..(ikut ayah aku jugak)

adie-ishmael said...

PUTU=kannn!!! dah agak,mesti ada campur gak kan...tengok biji mata dah tau...hehehe! nazz,mata kau biru sebelah dan hijau sebelah...mesti kau darah campuran kucing siam dah kucing parsi...hahahaha.

Aleeza Zaily said...

short & simple je dari aku:
Abang Mawi lagi ensem... muahahahaha

adie-ishmael said...

aleeza zaily=itu dah semestinya... hehehe

Beruang Madu said...

Lahhh inilah dia adik hang yg selalu dok cerita tu no... eh eh eh satu acuan sangat ngan hang, sama ropa sama saiz... yg si Firdaus tu sekejap lagi bakal menyusul lah tu... family apa salahnya... pas ni dia kerja kat mana?? seronoknya raya2 berkumpul semua

adie-ishmael said...

BeruangMadu=bang!yg lain tu aku setuju,tang saiz tu aku tak setuju...aku lagi slim dr dia la bang oi!!! Mawie akan bekerja sebagai pensyarah kat UITM, may b kat Shah Alam atau Penang dan barangkali kat Dungun juga...tak pasti lagi bang...