Tuesday, October 14, 2008

PANTAI TANJUNG RHU

Secara rasminya sudah hampir sebulan aku bertukar ke Daerah Langkawi ni...bermula dari tarikh lapor diri pada 16 September 2008(hmm...tarikh DSAI berangan-rangan nak jadi PM tu) hinggalah ke hari ini 14 Oktober 2008.Namun,belum ada satu pun N3 tentang Langkawi yang aku muatkan,kecuali N3 tentang rumah kediaman aku di sini.Makanya,dalam N3 terbaru ni,aku akan muatkan gambar2 pemandangan di bumi Langkawi Bandaraya Pelancongan ni...jomlah layan...!!!
tempat yang paling melekat di hati aku kat Langkawi ni ialah Pantai Tanjung Rhu...Nostalgia 15 tahun lalu,tetap tersemat di sanubariku...maklumlah masa tu masih teruna rumaja lagi,masih bergetah lagi...so,aku muatkan Pantai Tanjung Rhu ni ini sebagai lokasi pertama yg patut aku kunjungi dan muatkan dalam N3 aku...hehehe...over!!! pulau yg bercabang itu adalah mercu tanda Pantai Tg. Rhu ni,kalau korang ternampak di mana-mana filem atau gambar rupa pulau ni,maka ketahuilah bahawa pic itu diambil di Pantai Tg. Rhu inilah...Tanjung Rhu Resort...harganya??...hmmm,tak payah!jom balik tidur rumah aku jer...
malam dah...jom balik!!! N3 pantai-pantai lain di Langkawi ni akan menyusul nanti,Insya Allah.

ilalliqak...

17 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam Adie Bhaiyya,

Subhanallah, kitna sundar hai (cantiknya pemandangan kat situ)!!! Voh aasman...voh samundar...aur voh ladka..bohot-bohot khubsurat hai (awannya..lautnya..dan jejaka itu..sungguh menawan)!!! Psstt, voh ladka nila t-shirtvale kaun hai (siapakah jejaka yg berbaju biru itu?)? Shah Rukh Khan hai..ya ADIE KHAN hai? ( Shah Rukh Khan ke Adie Khan?) Adie bhaiyya, aap sabse acche hai..bohot-bohot sundar hai..hehehe:-)

PUTUBAMBU said...

aku nak duduk kat Tanjung Rhu tu..
tapi sebab hang dah habaq kena duduk rumah hang.. ok gak tu kan...??! hehehe..

aku bawak segerombolan askar2 kecik ni..riuh-rendah rumah hang nanti...hehehhehe..

hehhee..kelakar baca posting ishan..

Anonymous said...

menyampah aku baca komen kat atas tu

Anonymous said...

Helo bro, makin ganas blog ko skrg ni. Takde keje lain ke? Bila nak jenguk aku kat Putrajaya ni?

Aku pelikla dgn sikap sesetengah org ni. Blog kau ni cuma untuk santai2, tapi masih ada lagi org yg dok dengki & menyampah dgn komen org lain. Rilex2 dah ar. Biarla org nak tulis apa pun. Yg kita dok menyampah kat komen org lain apa barang, buat sakit jantung je. Adie, ko tlg nasihat skit sapa2 yg dok dengki & menyampah kat komen2 org lain tu. Be cool man. Kita dok sibuk2 menyampah kat org lain, buta je dpt dosa & org tu pulak free2 je dpt pahala. Insaflah sama2 yg punya hati busuk & perangai tak elok tu. Renung-renungkan.

- AZHAR -

Anonymous said...

I know what u did last raya... Jgn padam!!!!!

cae said...

Adie... cantik nya Langkawi...jatuh hati terus hati ku kat sana... Btw, gambar hang sorg2 tu hang tankap lagu mana? guna tripod ke?

adie-ishmael said...

ishan=bohot bohot syukriya!!!abang suka zeenat aman, ashu, aksh khanna dan ofcoz suara udit narayan yg merdu itu...hahaha..tak relevan langsung!!!psstt2!!!jadi ker dia orang kasi datukship kat SRK tu? Bengong tul!!!

putu=putu,ajak la ur hubby mai jalan Langkawi...pasti askar2 kau akan sesat dalam rumah aku...hehehe!!

1st anonymous=suburkan hati dengan ketenangan,bukannya perasaan marah,menyampah atau rasa benci!

2nd anonymous@AZHAR=kelazz komen hang no!sebab tu la hang ni best fren aku dari dulu sampai la ni...hang tau cara dan perangai aku...aku pun nak cakap benda yg sama kat 1st anonymous tu...hehehe...Art!!!aku tak sempat lagi la nak jenguk hang kat Putrajaya nun...raya itu hari aku nak pi umah hang,tapi call hang tak angkat.

3rd anonymous=kau ni meroyan ker??hehehe..

cae=mai la...dulu dah plan bagai...tp tak pernah terjadi. hehehe...i tak pakai tripod...i pakai bipod jer.

Ishan_Qureshi said...

Salam ABG ADIE,

Pasal DATUKship pada si SRK tu? Mujhe malum nahi (saya pun tak tau). Tapi kalau depa jadi bagi DATUK kat SRK, saya setuju dgn abg - depa mmg bengong tul. Byk lagi org Mesia yg layak dpt DATUK, buat apa kita kelam-kabut nak bg DATUK kat org luar. Kalau alasan depa sbb SRK dah promote A'Famosa dlm filem dia, saya yg tak sekolah tinggi ni pun kata depa bengong. Baik bagi anugerah DATUK tu kat abg, abg pun pernah jugak promote tempat2 menarik dlm Mesia kat seluruh dunia..cthnya Tanjung Rhu, Penang etc. Kalau nak bandingkan abg dgn SRK yg stakat promote Melaka tu satu je, kiranya abg lagi hebat la..dah brape byk tmpt dah abg dok promote, hampir separuh dunia dah pa abg dok promote. Better abg pi fight utk dpt anugerah DATUK tu la sblm terlambat. Kalau Gabernor Melaka tak mau bagi, abg cubala cucuk2 Duli Yg Maha Mulia Sultan KEDAH utk bagi anugerah DATO' kat abg. Haha..bernas dak idea saya? Bernas ka beras?! Hehehe!!!

Wassalam:-)

Asmadi said...

bestnyaaa..suasana aman damai ..pokcik suka sgt pantai ..tenang mata memandang ..romantik ni kalau date hehe..

jangan lupa bawa pokcik ke sini kalau ada rezeki ke langkawi ek hehe!

adie-ishmael said...

ishan=tak perlu semua2 tu...abang hanya nak ganjaran dari Allah Taala jer!

asmadi=boleh,apa salahnya...tp kat pantai tu memang menarik...

nazzman ibrahim said...

pokcik bawa la org penang dating kat situ hehehe

Aleeza Zaily said...

akhirnya... ada jugak entry pasal Langkawi... aku rindu langkawi....
aku suker Tanjung Rhu... mere tom ser pyar kateho (nak lawan dgn ishan qureshi)

shazali said...

hoho..Tanjung Rhu mmg superb! Everytime kalo ke Langkawi, mmg tak sah kalo tak jejak tempat ni. Mmg menyenangkan!

Kan best kalo dapat bercuti lepak lama2 kat tepi pantai yg mendamaikan mcm ni...hilang serabut kepala ni! :(

Ishan_Qureshi said...

Salam Saudari ALEEZA ZAILY,

Maaf,bisa saya betulkan ayat kamu? Jangan salah anggapan pada saya, saya cuma ingin membetulkan ayat kamu supaya kamu bisa menggunakannya dgn tepat pada bila2 masa kamu ingin menggunakan ayat ini- "MAIN TUMSE PYAAR KARTI HOON", its pronounciation is "mei tum sei pyaar karti hu". In hindi script - मैं तुमसे प्यार करती हूँ.

Wassalam:-)

adie-ishmael said...

aleeza zaily=tu la...datang la lepak situ sambil minum ayaq nyok muda.

shazali=hmm...betul...kalo ada saper2 cakap Tg Rhu tak best,mesti ada sesuatu yg tak kena ngan dia...

yazrie said...

nanti bwk pi sana noh?

Catz said...

catz dah 2 kali pi Tg Rhu...
tak jemu..Insya-Allah akan pergi lagi next month..kalau diizinkan Tuhan..tempat ni memang cantik..
saya pun ada bubuh gambar tg rhu dlm blog saya dlm entry vacation saya ke Langkawi...memang cantik tmpt ni..