Monday, September 8, 2008

PERTANDINGAN RATU KERETA

Cuti Hari Kebangsaan itu hari aku tak kemana-mana...hanya kat rumah jer.Bosan di rumah aku keluar lunch kat Taman Ria Jaya.Masa nak balik rumah aku lalu di hadapan The Carnivall,Sg Petani(ala2 theme park gitu).Aku singgah jap bila tgk ramai manusia berimpun di depan parking lot tempat tu untuk aku amik tau apa yg ada kat situ...pintu masuk utama ke Carnivall
orang ramai dengan aktiviti mereka...ada gak gerai2 cenderahati kat situ...plan layout theme park tu...
kalau nak main2 air kat dalam tu kena la beli tiket dulu...syoknya kalau dapat bawa anak2 mai sini...anak apa tataw?!!!hehehebubu ayah Nazz yg hilang tu ada sini rupanya...depa buat hiasan lampu...hmm...raga sayur pun boleh pakai buat hiasan lampu gak no!!!kreatif...tu dia!bergentayangan di atas pokok nun...nak masuk pi main ayaq kena la lalu pintu ni dulu...Kak Ja,Putu,Catz...Sorry!!!Hampa diharamkan masuk sebab pakai tudung menutup aurat! Nak masuk kena londehkan tudung tu! Seperti biasa,kalau yang menyentuh hak-hak asasi orang Islam,tiada sapa pun berani bersuara lantang buat komplen,semua kecut teloq kat orang Kapiaq!PAS perintah Kedah pun undang-undang kuno macam ni masih diamalkan.Ini tidak adil!!! Exco pelancongan!,jangan dok tidoq, turun la mai tengok supaya depa buat sesuatu alternatif kepada yg memakai tudung,Muslimah pun nak berhibur juga!Alamak...ekstrem ker aku ni? hehehe...

Jom kita tengok pula kereta2 yg telah dimake up untuk pertandingan di situ...

wow!!!bonet kereta2 ni padat ngan aksesori sound system...macam mana la agaknya nak isi kelapa,durian,pisang,ubi kayu,pucuk paku bila balik kampung nanti...taklimat pertandingan sdang disampaikan oleh penganjur...tiga orang lelaki yg di depan tu adalah hakim2 yg akan mengadili pertandingan ni...
sebahagian dari peserta sedang mendengar taklimat...
pemilik kereta ni tayang segala hadiah yg pernah dimenangi dalam pertandingan2 sebelum ni...
bersambung dalam N3 berikutnya,insya allah...

ilalliqak...

8 comments:

Zuer said...

Layout plan tu teringat plak taman tema genting. Seakan-akan plak layout dier dr segi warna. Zuer nak buat gak lah design brush lee kat keter zuer..baru nampak ganas.. Augmmmmmm!!!

adie-ishmael said...

zuer=hmm...ganas???abang-abang yg ganazzz ek!!!hehehe...nanti tgk dalam n3 berikutnya...leh dapatkan idea untuk buat kt zuer nya keter...

PUTUBAMBU said...

adie, baik aku mandi kat swimming pool rumah aku jek.. biarpun ada segala restriction dlm tu.. tapi kami yg melayu2 ni buat derk jek..
mostly pakai tracksuit gak.. pakai anak tudung or swimming caps..

berani dia nak marah aku..antara org terawal kat aprtmnt tu...!

tapi suka ah tgk kereta2 tu.. macam2 kaler.. rajin depa make-up kete2 tu semua yek..? mau habis ribu-raban punya tu..!
habis tok-nenek sound system semuanya ada kat situ...

kete hang tak masuk pertandingan tu jugak ke?

adie-ishmael said...

bagus putu...kau pakai jer apa yg kau suka masa swimming tu...kereta aku masuk juga putu tp kategori kereta paling selekeh...tak sampai hati nak masuk dlm n3 ni!malu...

Catz said...

eh..
tak boleh tudung??
so kesian kat kami2 yg bertudung ni nak berhibur..
aku 1st time nampak restriction cam tuh..hemm..kat negeri kedah?..eh MB dia...kan..ops..sss..
eh adie ko pi kaborkan ke pejabat menteri besor yer...
ni dha kira diskriminasi nih..oh..mLayasia boleh...yg so called negara Islam ni ek ??
hem..kan ke byk dah atire utk wanita islam beriadah..now byk dah pakain renang muslimah etc..siap dgn swimming cap, tudung nya bagai..so bagi aku meraka ni mmg cetek ilmu dan very shallow minded lah...

adie-ishmael said...

catz=yup...tepat catz apa yg kau cakap tu!mana dia SUHAKAM?mana dia Sister in Islam? mana dia pembela hak asasi? mana dia KEADILAN? oops...depa sibuk kerjasama pejuangkan hak HINDRAF jer...tak der masa nak pikir hak Muslim.

Beruang Madu said...

Errrr terasa macam KL Drift lah pulak.. tu yg ada speaker besar gedabak tu... tak pokak ker telinga dia dengar mende2 tu semua??

adie-ishmael said...

BMadu=pemilik dia memang OKU(pekak)so no wonder la bang bear oi...