Sunday, September 7, 2008

TOMOI

Malam 30 Ogos lepas dengan penuh kegigihannya aku drive kereta dari Sg Petani ke Stadium Sultan Abdul Halim,Suka Menanti,Alor Star untuk melihat sukan kegemaran aku,tomoi atau dalam bahasa Thai disebut muay Thai atau dalam english Thai kickboxing... pintu masuk utama ke stadium tertutup tu...
sebelum masuk kena la amik tiket dulu,kalau masuk tanpa tiket nanti kita akan dikickboxingkan oleh hero2 tomoi tu,mati la patah tulang belakang nko....aku amik tiket Ringside punya,baru la puas dan jelas tengok depa bergomoi atas gelanggang nanti...gelanggang tomoi...
Lets layan depa bergasak...ini adalah perlawanan kedua pada malam tu,antara peserta Malaysia Khoo Meng Yang dengan Abbas Ahmadi dari Iran...perlawanan yang pertama adalah antara Kholid Saripan dari Kedah dengan Ismail Inai Sri Bagong dari Trengganu...orang ramai memenuhi di bahagian atas dan bawah stadium ni..



hmm...jatuh dah!!ambik kau...

perlawanan akhir adalah antara Ahmed Saadi dari Tunisia dan Abbas Ahmadi dari Iran. Juara keseluruhan kali ni ialah Ahmed Saadi...banyak lagi pics yg aku amik...cukup lar sikit2 kat N3 ni...
dah habis...jom balik...orang berasak2 nak keluar stadium!

7 comments:

Zuer said...

Harus kan Kejohanan Tomboi di buat sempena Kemerdekaan. Ada kelas lah org kedah nie? Tomboi tak der masuk ker prtandingan nie? so saper yang menang? Boleh thana gak mahalnya tiket tu ek?

ps : Abg adie...kedah banjir teruk ker?

kak ja said...

Saadi2 ni mmg gagah perkasa... hehehe...

PUTUBAMBU said...

awat hang tak masuk sekali game tu adie? hehehe..

seronok gak tgk org tumbuk2 ni...

CATZ said...

euwww..seksi mata aii tgk...hiks..hiks...dah le berpuasa nehhh...
wah..ramai jugak org datang ye tgk sukan ni...
eh adie..hant tak join ke wakil kedahh?
hiks..
tgk berita kedah banjir..tempat hang banjir dok??

adie-ishmael said...

zuer=Kejohanan Tomboi??Zuer tak tau ker,Kedah kan negara Islam,mana leh buat acara macam tu...hehehe.Tiket ok la kot,agak mahal jg kan. Kedah banjir terutama di daerah Yan.
kakja=Saadi2 dan Saadiah2 memang power!hehehe
putu=juara bertahan tak dibenarkan masuk,kalo tak dah masuk putu oi!!!
catz=kurus pahala posa catz,ahaks.kedah banjir ni,tp tempat i tak ler lg...yg pasai i masuk tomoi tu sila baca komen i kat putu's...hehehe.

Pinangso Loro said...

ada jugak dibuat kat Lembah Kelang nih... tapi kan seram jugak berkawan ngan orang tomoi nih... salah karang dipatah patahkan aku nih... aduh dapat ku bayangkan badan ku dilipat2 oleh mereka... (eh apasal aku senyum pulak nih!! motif??)

adie-ishmael said...

BMadu=Sapa yg lipat sapa bang...hehehe